Háromlapos csoda avagy a Fincsi

 2010.01.25. 17:01

Sokan lajos szelet néven ismerik. Ez a sütemény a családban az egyik legkedveltebb finomság, egy kicsit időigényes, de megéri végigcsinálni, az eredmény magáért beszél.

 

Hozzávalók: 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál méz, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj. Ezeket lassú tűzön simára keverjük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk 40 dkg lisztet, 1 mokkáskanál szódabikarbónát. Ezeket összegyúrjuk, 3 lapot sütünk.

Sütés: 180 fokon előmelegítjük a sütőt. Kb. 6-7 percig sütjük 175 fokon a lapokat. 

Krém: 1 puncspuding, 1 vaníliapuding. Ezeket külön-külön 3 dl tejbe felfőzzük. 1 rámát, 20 dkg cukorral kikeverünk, megfelezzük. A krém egyik felét a vaníliapudingos, másik felét a puncspudingos főzött krémmel összekeverjük. Ezzel töltjük a kihűlt lapokat. A tetejére csokimázat teszünk.

Máz: 12-15 dkg porcukrot ,egy evőkanál kakaóport és három evőkanál forró vizet összekeverünk, majd hozzáadunk 2 dkg margarint. Felfőzzük , közben sűrűn kevergetjük, majd mielőtt kihűlne rákenjük a sütemény tetejére.

  

                                                                                                                       

                                                                                                                   

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr391701229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

i.c.u. 2010.02.19. 16:57:42

Hát nem vagyok nagy konyhatündér, sőt aminek nekiállok rendszerint a kukában végzi:P De ezt azért még kipróbálom!

dídádú 2014.02.20. 16:31:27

ezzel én is így vagyok.... bosszantó
de ne add fel egyszer sikerülni fog.
süti beállítások módosítása