Az igazi nevét ne kérdezzétek. Egy rokontól kaptuk a receptet, aki meg a szomszédtól kapta, aki szintén úgy kapta mástól. Ez a tipikus szájról-szájra terjed című történet. Végül is nem a neve a lényeg szerintem. Remélem tetszeni fog.
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 1 tojás, 1 kanál zsír, fél szalakáli, 7 kanál tejföl. A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 cipót készítünk. Kisodorjuk őket, majd kizsirozott, kilisztezett, téglalap alakú tepsi hátán megsütjük.
Sütés: Előmelegített sütőben, kb. 175 fokon 6 percig sütjük a lapokat.
Krém: 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor –habosra keverjük. Fél liter tejet 4 púposkanál liszttel sűrűre főzünk. Miután kihűlt, a kétféle krémet összekeverjük. 2 részre osztjuk, egyik felébe vaníliás cukrot, a másik felébe kakaót teszünk. Ha túl lágynak találjuk, betehetjük egy kis időre a hűtőbe. Megtöltjük a lapokat úgy, hogy az alsó lapra a kakaós krémet, a középsőre a vaníliásat kenjük. Tetejére csokimázat készítünk.
Máz: 12-15 dkg porcukrot, 1 evőkanál kakaót és 3 evőkanál forró vizet összekeverünk, majd hozzáadunk 1 evőkanál olajat. Gyorsan rákenjük a süteményre, mielőtt megkötne.
Hűtőben tároljuk.