Epertorta

 2010.03.11. 19:28

Egy különleges alkalom miatt úgy gondoltam, hogy megelőlegezem az eperszezont és elkészítek egy epertortát. A barátommal most 1 éve vagyunk együtt, ezért szív alakú tortát készítettem. Mivel eléggé nagy tortaformában csináltam, így a sütési idő, a hűlési idő, plusz a főzött krém hűlésének ideje miatt az egész kb. 2,5-3 óra alatt készült el. De megérte. Remélem sokan ki fogják próbálni.

Hozzávalók: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, esetleg egy kis sütőpor, bár én nem tettem bele.

Elkészítés: A 8 tojás fehérjét félkemény habbá verjük, folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzáadni kicsinyenként a cukrot. Majd ha már eléggé kemény lett a hab, akkor hozzáadjuk a tojássárgájákat is. Ezzel ismét jól elkeverjük, végül hozzáadjuk kicsinyenként a lisztet. Mehet a sütőbe. Először kb. 190 fokon sütjük 10 percig, majd még 175-180 fokon kb. 30 percig.

Krém: 2 puncspuding, 1-1,2 l tej, kevés kristálycukor, 2-3 dkg vaj a főzött krémbe, 30 dkg vaj a másik krémbe, 25 dkg porcukor, összesen kb. 40 dkg eper.

2 puncspudingot kb. 1-1,2 l tejjel és kevés kristálycukorral megfőzünk. Levesszük a tűzről, beleteszünk kb. 2-3 dkg vajat. Jól összekeverjük és hagyjuk kihűlni. Ezután 30 dkg vajat és 25 dkg porcukrot összekeverünk. Ha kihűlt a főzött krém akkor a kettőt összekverjük. Ha elegendő eper áll rendelkezésünkre, akkor kb. 20 dekát belekeverhetünk.

A tésztát 4 felé vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd a külsejét és a tetejét is bekenjük vele. Végül eperdarabokkal díszítjük. Hideg helyen tároljuk.   

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr581832216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása