Sacher szelet

 2010.06.25. 18:53

Hosszú szünet után, ismét jelentkeznék egy recepttel. A szünet oka az egyetemi vizsgák sorozata volt. Azonban most újult erővel, új receptekkel előrukkolva írjuk meg újabb és újabb bejegyzéseinket. Reméljük, hogy tetszenek majd az olvasóknak.


Kezdésként egy kakaós finomsággal lepjük meg Önöket. Régi recept, amely elsősorban tortaként ismert, de ez már csak részletkérdés.

 

Hozzávalók: 6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 2 dkg kakaó, 12 dkg darás liszt, 6 dkg mandula, 8 dkg vaj, barackíz, tejszínhab.

A habüstbe beleütjük a tojást, hozzáadjuk a finom kristálycukrot, és habverővel gőz fölött addig verjük, míg megsűrűsödik. A gőzről levéve tovább verjük, míg kihűl. Hozzákeverjük az átszitált kakaót, a lisztet, a darált mandulát és az olvasztott langyos vajat. Mindezt könnyedén összekeverjük, és kikent, liszttel kihintett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékelt tűzön sütjük. A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük barackízzel, a tészta ízzel megkent két felét egymásra rakjuk és tejszínhabbal díszítjük.

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr152110106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása