Kókusztekercs

 2010.03.03. 11:47

Akik nem szeretik a túlzottan édes, krémes süteményeket, de mégse szeretnének egy száraz sós süteményt enni, azoknak ajánlom ezt a receptet.

 Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 liga vagy ráma, 2 dkg élesztő, 4 tojás, 1 dl tej, 40 dkg cukor, 1-2 csomag kókusz.

A lisztet a margarinnal, a 4 tojás sárgájával, a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrom, félreteszem. A 4 tojás fehérjét a 40 dkg cukorral felverem, s beleszórom a kókuszt. A tésztát 4 részre osztom, téglalap alakúra nyújtom, rákenem a kókuszos habot, s feltekerem. 2 centiméteres kis darabokra vágom, s lapjára fektetve kizsirozott tepsibe teszem. Kb. negyed órát pihentetem, majd rózsaszínűre sütöm közepesen meleg sütőben. Kb. 190 fokon 16 percig kell sütni. Porcukorral meghintem, sokáig frissen eláll.

 

Annyit még hozzátennék, hogy szerintem sok bele ennyi töltelék. Legközelebb megpróbáljuk 3 tojásfejérjével és 30 dkg cukorral. Fontos ügyelni arra, hogy a töltelék ne legyen túl folyós, mert akkor kifolyik, amikor felcsavarjuk. Jó sütögetést!

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr421805430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása