Az egyik legjobb krémes süti, szerintem. Mivel kakaós a tészta és a krém is, ezért nem olyan édes, mint a legtöbb krémes sütemény. A mázzal mi nem szoktunk szórakozni, inkább étcsokit reszelünk rá.:) Szerintem nem nehéz elkészíteni és nem vesz igénybe túl sok időt sem. Hűvös, száraz helyen tároljuk.
Hozzávalók:4 egész tojás, 16 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 16 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 dkg kakaó, 5 dkg vágott dió.
A tojásokat a cukorral és a vízzel habosra keverjük, és lassan hozzáadjuk a 16 dkg lisztet, az 1 sütőport, 2 dkg kakaót és 5 dkg vágott diót. Lassan sütjük.
Sütés: Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Ne nyissuk ki túl gyorsan a sütőajtót, mert akkor a piskóta összeesik.
Krém:
Máz: 10 dkg margarint felolvasztunk, hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot, 3 dkg kakaót és simára keverjük.