Diós és mákos kalács

 2010.02.25. 19:08

Ismét egy kedvelt kalácsrecepttel jelentkezünk. Ezúttal a diós és mákos kalács receptjét írjuk le. Nem kell hozzá semmi különleges hozzávaló és az elkészítése is meglehetősen egyszerű. Próbálják ki!

Hozzávalók a tésztához: 2, 5 - 3 dl tej, 5 dkg cukor, 4 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 50 dkg liszt, pici só.

Diótöltelék: 20 dkg darált dió, 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint), kevés tej.

Máktöltelék: 20 dkg darált mák, 10-15 dkg porcukor, reszelt citromhéj és citromlé, kevés tej.

A cukros tejet meglangyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt. A margarint a liszttel elmorzsoljuk és kevés sót teszünk hozzá. Ezután hozzáadjuk az élesztős tejet, majd alapos kidolgozás után langyos-meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük a tésztát. Ezután kivesszük a dagasztótálból, 2 cipót formálunk belőle. Egyenként kisodorjuk őket, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk. Beletesszük az olajjal kikent sütőbe, tojássárgájával megkenjük őket, ismét hagyjuk kicsit kelni, majd sütjük.

Sütés: Előmelegített sütőben kb. 190 fokon 30 percig sütjük.   

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr241790331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása