Nemrég csengett le az akác virágzása, és hát mit is lehetne belőle csinálni? Ha a méheknek megy belőle a méz , akár lehet belőle szörp is nem?
Körülnéztem a neten akácszörpileg majd hasonlóképpen , mint a bodza szörpöt az alábbiak szerint el is készítettünk pár üveggel:
5 liter víz
3kg cukor
10dkg citromsav
150-200 akácvirág fürt
A vizet felforraljuk a cukorral , lehűtjük, beletesszük ázni az akácvirágokat, melyeket leszedtünk a szárról, majd hadjuk ázni egy éjszakát. Reggel leszűrjük , citromsavval elkeverjük és mehetnek is a tiszta üvegekbe.
Ha valakinek túl édes lenne, egy kis friss citromlével, mint limonádé isteni itókát kapunk.
Akác szörp
2012.05.26. 14:11Címkék: receptek édesség méz bodza akác szörp
A bejegyzés trackback címe:
https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr904547574
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.