Lúdláb

 2010.03.07. 16:03

Az egyik legjobb krémes süti, szerintem. Mivel kakaós a tészta és a krém is, ezért nem olyan édes, mint a legtöbb krémes sütemény. A mázzal mi nem szoktunk szórakozni, inkább étcsokit reszelünk rá.:) Szerintem nem nehéz elkészíteni és nem vesz igénybe túl sok időt sem. Hűvös, száraz helyen tároljuk.

 

 

 

 

Hozzávalók:4 egész tojás, 16 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 16 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 dkg kakaó, 5 dkg vágott dió.

A tojásokat a cukorral és a vízzel habosra keverjük, és lassan hozzáadjuk a 16 dkg lisztet, az 1 sütőport, 2 dkg kakaót és 5 dkg vágott diót. Lassan sütjük.

Sütés: Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Ne nyissuk ki túl gyorsan a sütőajtót, mert akkor a piskóta összeesik.

Krém: 3 dl tejet, 3 evőkanál lisztet és 1 egész tojást sűrűre főzünk. Ha kihűlt, 25 dkg margarinnal, 20 dkg porcukorral, 3 dkg kakaóval és 5 dkg mazsolával habosra keverjük.

Máz: 10 dkg margarint felolvasztunk, hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot, 3 dkg kakaót és simára keverjük.

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr851816413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása