A csokoládé azt hiszem az egyik legjobb dolog a világon. Legalább is én nem tudnék meglenni nélküle, az biztos.:) Szerintem sokan vannak még így. A csoki nem csak önmagában, de süteménybe téve is csodálatos élményt nyújt. Ez egy egyszerű és olcsó recept. Nem kell hozzá semmi különleges. Lássuk, hogy is kell megcsinálni.

Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 25 dkg cukor, 5 evőkanál forró víz, 25 dkg liszt, 1,5 sütőpor, 4-5 dkg kakaó.

A tojássárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, a lisztbe belekeverjük a sütőport. A fehérjehabot felváltva a liszttel, kicsinyenként hozzáadjuk a tojássárgájás masszához. Legvégül beletesszük a kakaót. Ezzel már csak rövid ideig keverjük.

Hozzávalók a krémhez: 20 dkg vajat, 20 dkg porcukor, 1 vanília puding, 3 dl tej, 4-5 dkg étcsokoládé vagy kakaó, kevés rum vagy rumaroma. 

A vajat a porcukorral kikeverjük. A vaníliapudingot a tejjel lassú tűzön megfőzzük. Ha kihűlt, akkor hozzákeverjük a vajkrémhez. Legvégül hozzáadjuk a kakaót és a rumot vagy rumaromát. Tetejét tetszés szerint díszíthetjük reszelt csokoládéval, dióval, tejszínhabbal, stb.   

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr961729858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása