Kétszínű keksz

 2010.03.08. 14:48

Ezúttal egy finom teasüteményt ajánlunk olvasóink figyelmébe. Viszont az eddigiekkel ellentétben ez egy nehezebben elkészíthető, némi türelmet igénylő recept. Ugyanis a tészta összeállítása és kisodrása nem kimondottan könnyű, legalábbis nem ajánlott abszolút kezdőknek. A sodrás során a tészta könnyen leragad és a túlzott lisztezés pedig kiszáríthatja. Tehát csak csínján azzal a lisztezéssel. Sok sikert hozzá!

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 20 dkg vaj, 1 kanál kakaó.

Elkészítés: A lisztet a sütőporral gyúródeszkára szitáljuk. Hozzátesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a vajat. Mindezt elmorzsoljuk, összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Egyik felébe kakaót teszünk. Mindkét cipót megfelezzük. Kisodorjuk a kakaó nélküli cipókat, majd a kakaósakat. 1-1 kakaó nélküli lapra rátesszünk a kakaós lapokat, majd felcsavarjuk őket. Így 2 rudat kapunk, melyeket alufóliába csavarva hideg helyen 1 órát pihentetünk. Ezuátn 1 cm széles szeletekre vágjuk, majd margarinnal kiket tepsibe sütjük. Majd vaníliás cukros porcukorral meghintjük a kekszeket.

Sütés: Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 14 percig sütjük.

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr751819043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása