Ezúttal egy finom teasüteményt ajánlunk olvasóink figyelmébe. Viszont az eddigiekkel ellentétben ez egy nehezebben elkészíthető, némi türelmet igénylő recept. Ugyanis a tészta összeállítása és kisodrása nem kimondottan könnyű, legalábbis nem ajánlott abszolút kezdőknek. A sodrás során a tészta könnyen leragad és a túlzott lisztezés pedig kiszáríthatja. Tehát csak csínján azzal a lisztezéssel. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 20 dkg vaj, 1 kanál kakaó.
Elkészítés: A lisztet a sütőporral gyúródeszkára szitáljuk. Hozzátesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a vajat. Mindezt elmorzsoljuk, összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Egyik felébe kakaót teszünk. Mindkét cipót megfelezzük. Kisodorjuk a kakaó nélküli cipókat, majd a kakaósakat. 1-1 kakaó nélküli lapra rátesszünk a kakaós lapokat, majd felcsavarjuk őket. Így 2 rudat kapunk, melyeket alufóliába csavarva hideg helyen 1 órát pihentetünk. Ezuátn 1 cm széles szeletekre vágjuk, majd margarinnal kiket tepsibe sütjük. Majd vaníliás cukros porcukorral meghintjük a kekszeket.
Sütés: Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 14 percig sütjük.