Mágnás dióspite

 2010.04.04. 17:06

Itt a húsvét, jönnek a vendégek, szóval lehet sütni reggeltől-estig.:) Íme egy újabb finomság, amivel szeretnénk bővíteni a receptgyűjteményünket. Reméljük, hogy sokaknak tetszeni fog.

 

30 dkg lisztet, melyhez 1 csomag sütőport kevertünk, 18 dkg zsírral vagy 22 dkg vajjal, 10 dkg cukorral, 1 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és levével jól összegyúrunk. A tészta eg részét félretéve, nagyobb részét vékonyan kinyújtjuk és tepsibe téve, barack-vagy málnaízzel megkenjük.

20 dkg cukrot, 3 tojás sárgáját, 30-35 dkg diót, ½ csomag vanilincukrot és a 3 tojás keményre vert habját elkeverjük (tehetünk bele egy kis citromlevet is), s az ízzel megkent tésztára kenjük. A félretett tésztából pálcikákat sordunk s azokból rácsozatot készítünk, melyet sütés előtt tojással megkenünk.(Mi a másik lapot is kinyújtjuk és rátesszük a diókrémre.) Lehetőleg magas oldalú tepsit válasszunk a sütéshez. Ha kihűlt, a tepsiben felszeleteljük, porcukorral és vanilincukorral meghintjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr211894175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása