Ismét a sós sütemények kedvelőit szólítanánk meg. Egy hagyományos és kedvelt süti receptjével kedveskedünk olvasóinknak. A ballagási batyuban és a mesék szegény legényeinek útravalójában is megtalálható a pogácsa. Ez egy klasszikus recept, semmi extra hozzávaló, vagy kézügyesség nem kell hozzá. Sok sikert az elkészítéshez!

Hozzávalók: 1 ráma, 1 pohár tejföl, másfél tojás, 60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, kb. 1,5-2 dl tej, egy kis só.

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt. A rámát a liszttel elmorzsoljuk, majd beletesszük a felvert tojásokat és a csipetnyi sót. Ezután összegyúrjuk az élesztős tejjel és a tejföllel. Cipót formálunk belőle, majd kb. 1 órát pihentetjük. Ezután kisodorjuk (kb. ujjnyi vastagra), tojással megkenjük, késsel bevonalkázzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután, kissé megsodorjuk a pogácsákat, hogy magasabbak legyenek.

Sütés: Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 8 percig, majd 190 fokon további 7 percig sütjük. A tojássárgájától szép pirosra sül.   

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr21778264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borzasztó Károly 2010.02.25. 19:30:28

nálunk margarin helyett sütővajjal készül, úgy finomabb :)
süti beállítások módosítása