Bár előző témánk nem vont maga után túl nagy lelkesedést az olvasók körében, azért mi megpróbálkozunk újból valami kis interaktivitást vinni a blog életébe.

Ezúttal a málnával, mint problémával, foglalkozunk. Mert ugye az is probléma, ha sok van belőle, meg az is, ha kevés. A rossz idő ellenére, nálunk idén is rengeteg van belőle. Mivel azért nem lehet kilóra enni, mert előbb-utóbb megunja az ember, ezért valami másféle módszert kell kitalálni a hasznosítására. Legyen belőle szörp, vagy tegyük el simán a fagyasztóba.

A málnaszörp elkészítésének rengeteg variációja ismert. Nagymamám néhány éve rászokott a főzés nélküli szörpkészítésre és ez a módszer bevált, ezért bátran megosztom mindenkivel. Leszedjük a málnát, megmossuk, kilónként 6 dl vizet teszünk hozzá.  Ki mennyire szereti higítani, változó. Hagyjuk állni 24 órát, közben gyakran kevergetjük, legalább 2-3 óránként. Ezután jön rá a literenkénti 70-80 dkg cukor. Természetesen ezt nem vehetjük fixnek, hiszen eltérő, hogy melyik málna milyen édes. Ezért javasolt az állandó kóstolgatás.  Beleteszünk literenként 5-6 citrompótlót és egy-két kiskanál szalicilt is. Majd ismét áll 24 órát, közben szintén kevergetjük. Végül a jó alaposan kimosott üvegekbe töltjük és kupakot vagy celofánt teszünk rá.

Remélem, hogy tetszik a recept és várom a további ötleteket.  

Címkék: fórum

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr92110278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása