szalalkális koszorú

 2012.05.26. 14:14

Szalalkális koszorú

Ha a hétvégén valami egyszerüt szeretnénk sütni, nagyon egyszerűen elkészíthető ez a kis finom sütemény , mindenkinek érdemes kipróbálni, nem kell hozzá nagy tudás:

 

 

Hozzávalók: 40-45 dkg liszt, 1-2 lapos evőkanál cukor, 3-4 evőkanál zsír, 1 dkg szalakáli, kevés tej, 1 tojás+1 tojás a tetejére, kevés durvára vágott dió a tetejére.

 

A tejet meglangyosítjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kisodorjuk kb. 0,5-1cm vastagságúra. Felvert tojással megkenjük, durvára vágott dióba mártjuk, majd margarinnal kikent tepsiben sütjük. Előmelegített sütőben 180 fokon, 12 percig kell sülnie. Ha a tepsiből kiszedtük, vaníliás porcukorral meghintjük.


 

 

Címkék: hétvége receptek könnyű édesség sütemény könnyed szalalkáli

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr534547586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása