Szalalkális koszorú
Ha a hétvégén valami egyszerüt szeretnénk sütni, nagyon egyszerűen elkészíthető ez a kis finom sütemény , mindenkinek érdemes kipróbálni, nem kell hozzá nagy tudás:
Hozzávalók: 40-45 dkg liszt, 1-2 lapos evőkanál cukor, 3-4 evőkanál zsír, 1 dkg szalakáli, kevés tej, 1 tojás+1 tojás a tetejére, kevés durvára vágott dió a tetejére.
A tejet meglangyosítjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kisodorjuk kb. 0,5-1cm vastagságúra. Felvert tojással megkenjük, durvára vágott dióba mártjuk, majd margarinnal kikent tepsiben sütjük. Előmelegített sütőben 180 fokon, 12 percig kell sülnie. Ha a tepsiből kiszedtük, vaníliás porcukorral meghintjük.