A pékségek népszerű terméke, a társaság kedvence. Alkohol mellé is bátran ajánljuk. Egyszerű, gyors és viszonylag olcsó is. A boltokból ismert társától annyiban különbözik hogy a tésztájában is van sajt. Ettől lesz olyan finom, kissé ropogós, sós finomság belőle. Egyetlen egy problémája van, mégpedig az, hogy nagyon hamar elfogy.:)

A recept: 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg reszelt sajt és a tetejére a megszóráshoz még 5 dkg. 30 dkg liszt, 2 tojás sárgája, só, tejföl, amennyi az összeállításhoz szükséges (nem egészen 2 dl). A megadott anyagokból könnyen gyúrható tésztát készítünk. Fél cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és derelyevágóval kivágjuk. Vagy tetszés szerint perec alakú szaggatóval kiszaggatjuk.  Zsirozott tepsiben aranysárgára sütjük. Kb. 2 zománcos tepsire való lesz belőle, ez olyan 42 darabot jelent. Persze ez attól is függ, hogy ki milyen szélesre és hosszúra vágja. Annyit még hozzá tennénk, hogy ez nem a leveles tésztás változat, bár ez szerintem kiderült a receptből. 

 

Sütés: Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 percig sütjük.

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr491707891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása