A pékségek népszerű terméke, a társaság kedvence. Alkohol mellé is bátran ajánljuk. Egyszerű, gyors és viszonylag olcsó is. A boltokból ismert társától annyiban különbözik hogy a tésztájában is van sajt. Ettől lesz olyan finom, kissé ropogós, sós finomság belőle. Egyetlen egy problémája van, mégpedig az, hogy nagyon hamar elfogy.:)
A recept: 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg reszelt sajt és a tetejére a megszóráshoz még 5 dkg. 30 dkg liszt, 2 tojás sárgája, só, tejföl, amennyi az összeállításhoz szükséges (nem egészen 2 dl). A megadott anyagokból könnyen gyúrható tésztát készítünk. Fél cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és derelyevágóval kivágjuk. Vagy tetszés szerint perec alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Zsirozott tepsiben aranysárgára sütjük. Kb. 2 zománcos tepsire való lesz belőle, ez olyan 42 darabot jelent. Persze ez attól is függ, hogy ki milyen szélesre és hosszúra vágja. Annyit még hozzá tennénk, hogy ez nem a leveles tésztás változat, bár ez szerintem kiderült a receptből.
Sütés: Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 percig sütjük.