Paraszt krémes
A soroztat folytatódik,a mai napon a paraszt krémes sütemény receptjét szeretném nektek bemutatni. Ezt a süteményt még édesanyám is  elkészíti néhanapján, finom ,ízletes, tökéletes nass.

hozzávalók:fél kiló liszt, 10 dkg cukor 14 dkg vaj( vag 9 dkg zsír) 2 dkg szarvassó(szalalkáli) egy kis meleg tejben feloldani (kb 1 deci )2 egész tojás, kis só. összegyúrni 4 részre osztani világos színűre sütni.

krém:  1 liter tej 15 dkg cukor 10 dkg liszt 2 egész tojás vanilia cukor. Lisztet ,cukrot, tojást ,simára keverjük majd lassan elkeverjük a tejjel , sűrűre főzzük, ha kihűlt , megkenjük vele a lapokat

Jó étvágyat hozzá!

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr181707923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egysegelem 2010.01.30. 23:40:49

Nem kellene a krembe meg vanilia? A vanilias cukor azert nem ad neki annyi izt. Vagy ez attol ilyen, hogy paraszt? :D

Chilli 2010.01.31. 12:13:03

@egysegelem: Igen, ez azért paraszt.:) De legközelebb kipróbálom vaníliával. Köszi a tanácsot.

IZA 2021.10.19. 13:02:20

@egysegelem: Régen úgy csináltuk a vaníliás cukrot, hogy egy kiló porcukorba bele tettük a kikapart vanília belét és a valília szárakat is. Pár nap után az egész cukor működött vaníliás cukorként. Én ma is így csinálom. Szerintem aromásabb és nem mellesleg olcsóbb is
süti beállítások módosítása