Első vitaindító vagy inkább véleménynyilvánító témánknak a vaj vs. margarint választottuk. Vagyis arról van szó, hogy melyiket mikor érdemesebb használni? Már a receptek között is sokszor megjelent a következő komment " vajjal finomabb ". Lássuk, hogy is van ez.

Minden egyes süteménybe csak a vajat használjuk? Akkor a margarin mire való? Csak kenyérre? Azért szerintünk ez nem egészen így van. Természetesen az édes sütemények krémjébe inkább a teavajat használjuk, na de a gyúrt tésztáknál már inkább húzunk a margarin felé. Abból is leginkább a Ráma margarint preferáljuk és nem csak a jó kis reklám miatt. Teavajból viszont nem olyan egyértelmű a helyzet. Már csak azért sem, mivel abból jóval nagyobb a kínálat és az egyes boltok polcain más és más márkákat találhatunk meg. 

Továbbá ott van még az a kérdés, hogy melyik az egészségesebb? Sok érv szól a margarin ellen, de valahogy úgy érzem, hogy aki igazán ínyenc sütikedvelő az vajmi keveset foglalkozik azzal, hogy bizony a margarin kevésbé egészséges, ezért inkább vajat használ mindig.

Tehát a kérdés: mivel süssünk akkor? 

Címkék: fórum

A bejegyzés trackback címe:

https://suti-kedvelok.blog.hu/api/trackback/id/tr811845861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása