Itt a húsvét, jönnek a vendégek, szóval lehet sütni reggeltől-estig.:) Íme egy újabb finomság, amivel szeretnénk bővíteni a receptgyűjteményünket. Reméljük, hogy sokaknak tetszeni fog.
30 dkg lisztet, melyhez 1 csomag sütőport kevertünk, 18 dkg zsírral vagy 22 dkg vajjal, 10 dkg cukorral, 1 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és levével jól összegyúrunk. A tészta eg részét félretéve, nagyobb részét vékonyan kinyújtjuk és tepsibe téve, barack-vagy málnaízzel megkenjük.
20 dkg cukrot, 3 tojás sárgáját, 30-35 dkg diót, ½ csomag vanilincukrot és a 3 tojás keményre vert habját elkeverjük (tehetünk bele egy kis citromlevet is), s az ízzel megkent tésztára kenjük. A félretett tésztából pálcikákat sordunk s azokból rácsozatot készítünk, melyet sütés előtt tojással megkenünk.(Mi a másik lapot is kinyújtjuk és rátesszük a diókrémre.) Lehetőleg magas oldalú tepsit válasszunk a sütéshez. Ha kihűlt, a tepsiben felszeleteljük, porcukorral és vanilincukorral meghintjük.